30 Eylül 2007 Pazar

ERKEK ADAMIN YEMEK TARİFİ


Domatesli Biberli Yumurta:

Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz.

Sigaranın külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde

ocağın altını kapatıyoruz.

Biberli Domatesli Yumurta:

Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda

yapabileceğimiz bu enfes yemek

tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor.

Makarna:

Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç

izlemeye başlıyoruz.

İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.

Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz.

Yapışırsa pismiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin

kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru dokuyoruz..

(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine

ketçap sıkıp yitiyoruz.

Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bir ara oradan alın. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışiyo.

Tuzlu Makarna:

Yapılısı ayni makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan

önce tuz koymayı akil ediyoruz ..

Öyle daha güzel oluyor.

Pilav:

Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay.

Pirinçleri tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor.

Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin.

Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor.

Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup

pişiriyorsunuz.. Hem bunu süzmeye de gerek yok.

Patates Kızartması:

En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz

ve kızgın yağa atıyorsunuz.

Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız.

Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV’de pembe dizi

varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz.

Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.

*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER

Hazır Pizza:

Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz.

Dikkat edilmesi gereken tek şey, kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgâhına yapıştırmamak.

Hazır Köfte:

Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup köfteleri içine diziyoruz.

Köfteler tavayla ayni renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden basında beklemek lazım.

*ZOR YEMEKLER

Konserve Turlu:

Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor.

O sebeple basında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz.

Her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama

konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bir şeye benziyor.

Tavuk:

Yapılısı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için hayvanin kaba etine çatal saplıyoruz.

Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor.

Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz seker eklenebilir.

*ULTRA ZOR YEMEKLER

Kıymalı Bamya:

Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma

konulmalı.

Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna

pişirmeyi öneriyorum.

*PUF NOKTALAR

-·Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak

kirletmemiş olursunuz.

-·Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını

tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.

-·Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın.

Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana

ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni isi görür.

-·Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın.

Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.

-·Yemekler asla kendi baslarına hareket etmezler. Şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir.

Sakin yemeyin.

-·Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.

-·Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye ayırıp

ortasından kasıkla yiyebilirsiniz.

-·Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.

-·Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmi yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir.

Bu bolüme konan şeyler nasıl olsa bir sure sonra unutulur.

-·Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu

dolaba daha az yayılır.

-·Spagetti paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafı yırtılacaktır.

Belki bu işlem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya değer.

Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel,

bu size çok maço bir hava verir.

-·Sağda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen bir şey varmış.

Birden içimi bir heyecan kapladı. Ulan madem bu isin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim.

Hemen gidip aldım bir tane. Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal

kırıklığına uğradım biraz.

Ben açıkçası UFO gibi bir şey bekliyordum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği. İçindede vantilatör gibi bir şey var.

Bununla birlikte bir ton plastik zımbırtı daha cıktı içinden ama bir ise yarayacaklarını

sanmıyorum.

Neyse fişini taktım denemek için bir tane soğan attım içine.

Bakalım ne yapacak diye bekledim. Kabuklarını bile soyamadı eşşoglueşek.

Paramparça etti bıraktı.

Sinirlendim attım bir kenara yazdan beri duruyor orda.

Bir ara yıkayıp o vantilatör gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum.

Belki fan olarak is görür. Onun dışında tamamen para tuzağı.

ilerde çıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum.

Hiç yorum yok: